Ciuperci sotate cu sos de soia
Tehnica gătirii ciupercilor adaptată după rețeta lui Lan Lam de la America's Test Kitchen. Pot fi folosite ciuperci proaspete de orice fel: champignon, shimeji, pleurotus, etc.
Ingrediente
- ciuperci proaspete
- ceapă
- ulei de rapiță, sau similar
- sos de soia
- oțet balsamic
- piper măcinat
- frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
Instrucțiuni
Ciupercile se spală, se taie în bucăți de mărimea unei îmbucături, și se pun în tigaia rece, la foc mare, fără ulei. Se gătesc pînă își lasă lichidul și se usucă la loc, după care se transferă într-un bol.
În aceeași tigaie, se pune ulei de rapiță, în care se călește ceapa tăiată mărunt pentru cîteva minute, apoi se adaugă din nou ciupercile. Se gătesc pînă se rumenesc.
Se coboară focul la minim și se adaugă sosul de soia, oțetul balsamic, piperul măcinat, și 50ml de apă. Se adaugă și pătrunjelul, se amestecă bine și se ia de pe foc.