Strawberry chec
După o rețetă de Martha Stewart (via Once Upon a Chef).
Ingrediente
- 400g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 lț. sare
- 170g unt, la temperatura camerei
- 200g zahăr
- 2 ouă mari
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240ml lapte
- cîte căpșuni încap
Instrucțiuni
Se preîncălzește cuptorul la 180°C cu ventilator.
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Într-un bol se bat cu mixerul untul, zahărul și zahărul vanilat pînă cînd amestecul devine pufos, circa 3 minute. Amestecînd încontinuu, se adaugă pe rînd cele două ouă.
În acest amestec se adaugă apoi făina și laptele, alternate în felul următor: făină (o treime din cantitate), lapte (jumătate din cantitate), făină (altă treime din cantitate), lapte (cealaltă jumătate), făină (ultima treime).
Se toarnă amestecul într-o tavă de copt rotundă, cu diametrul de 26cm și marginea detașabilă, tapetată cu hîrtie de copt.
Căpșunile se taie în jumătăți și se înghesuie deasupra amestecului (efectiv să-ți bați joc cu cîte căpșuni pui). Se presară niște zahăr peste căpșuni.
Se coace 10 minute la 180°C, apoi se scade temperatura la 160°C și se mai coace încă 50 minute. Pe parcursul ultimelor 20 minute, dacă pare că se arde pe deasupra, se poate acoperi cu folie de aluminiu.