Skip to content

Înapoi la Rețetar

Chec cu afine

Ingrediente

Instrucțiuni

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

În lapte se adaugă coaja și zeama de lămîie și se lasă 10 minute să se brînzească.

Făina se amestecă cu bicarbonatul de sodiu și sarea.

Se bat cu mixerul timp de 3 minute untul, zahărul tos, și plicul de zahăr vanilat. Amestecînd încontinuu, se adaugă pe rînd cele două ouă.

În acest amestec se adaugă apoi făina și laptele, alternate în felul următor: făină (o treime din cantitate), lapte (jumătate din cantitate), făină (altă treime din cantitate), lapte (cealaltă jumătate), făină (ultima treime).

Afinele se tăvălesc prin 2 linguri de făină, apoi se încorporează în amestec.

Se unge cu unt o tavă de chec. Se toarnă amestecul în tavă și se coace la cuptor timp de 50-60 minute.