Skip to content

Înapoi la Rețetar

Paste cu pesto, fasole verde și cartofi

Una dintre mîncărurile noastre preferate, după o rețetă de Daniel Gritzer. În Liguria, regiunea de origine a rețetei, se folosesc trenette sau trofie. Noi folosim de obicei fusilli sau casarecce din linte roșie, dar funcționează cam orice tip de paste.

Ingrediente

Ies 2-4 porții, în funcție de apetit.

Instrucțiuni

Cartofii se curăță, se taie în cuburi de mărimea unei îmbucături, și se pun la fiert într-o oală acoperită, într-o cantitate mare de apă rece sărată generos, ca pentru paste.

Se pune fasolea verde la dezghețat într-un bol cu apă dezmorțită și se pregătește în bucăți de mărimea unei îmbucături.

Pentru a se găti, cartofii vor avea nevoie de vreo 10 minute după ce începe apa să fiarbă. Fasolea verde va avea nevoie de 5 minute, iar pastele oriunde de la 5 la 11 minute, în funcție de indicațiile de pe ambalaj. Pastele și fasolea verde se adaugă la fiert pe rînd, asftel încît să se gătească deodată cu cartofii. După adăugarea fiecărui ingredient, oala se acoperă cu capac, ca să revină mai repede la punctul de fierbere.

După ce s-au gătit, ingredientele se storc, păstrîndu-se pentru sos 50 ml din lichidul în care au fiert. Se lasă să se răcorească 1-2 minute, apoi se adaugă peste ingrediente sosul pesto și se amestecă. Sosul se poate subția cu lichidul păstrat.

Pastele se servesc presărate cu parmezan sau pecorino răzuit.

Variante

Se poate adăuga, odată cu fasolea verde, și sparanghel tăiat pe diagonală în segmente de mărimea unei îmbucături.

Vezi și