Skip to content

Înapoi la Rețetar

Paste cu broccoli și roșii uscate

O tigaie pe aragaz în care se rumenesc bucăți de broccoli și de roșii uscate

O rețetă rapidă italiană (Pasta broccoli e pomodori secchi).

Ingrediente

Instrucțiuni

Broccoli se taie în bucăți de mărimea unei îmbucături și se gătesc la aburi 5 minute.

Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe pachet în apă sărată generos.

În timp ce fierb pastele, usturoiul se toacă mărunt, roșiile uscate se storc și se taie în fîșii de mărime potrivită. Usturoiul se gătește în tigaie în ulei de măsline timp de 1 minut. Se adaugă broccoli, apoi roșiile uscate. Cu cîteva minute înainte ca pastele să fie gătite, se adaugă semințele de pin în tigaie, ca să prindă culoare.

După ce s-au gătit, pastele se transferă în tigaie peste ingrediente, împreună cu un polonic din apa în care au fiert.

Se amestecă pînă se omogenizează, se iau de pe foc și se servesc garnisite cu parmezan răzuit.

Variante

Se pot face picante cu fulgi de chili, după gust.

Se pot pregăti și fără paste și servite alături de cartofi, ouă, și ciuperci sotate cu sos de soia.