Skip to content

Înapoi la Rețetar

Fasole bob-gigant la tigaie

Un aperitiv în stil spaniol, după o rețetă a lui J. Kenji López-Alt.

Ingrediente

Instrucțiuni

Ceapa și cățelul de usturoi se taie mărunt. Tulpina de țelină se taie rondele subțiri. Pătrunjelul se taie mărunt.

Într-o tigaie lată, în două linguri de ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și pasta de roșii, și se călesc timp de 2 minute.

Se adaugă boiaua afumată și se rumenește timp de 30 secunde, după care se adaugă restul de ulei, împreună cu fasolea, țelina și 2 linguri de oțet sherry, și se gătesc 1-2 minute pînă se încălzesc ingredientele.

Se adaugă pătrunjelul mărunțit, se reglează de sare și piper, și se ia de pe foc.

Se servește cu pîine bună rumenită.

Variante

Se pot adăuga și ardei tăiați mărunt, chimion pudră.