Fasole bob-gigant la tigaie
Un aperitiv în stil spaniol, după o rețetă a lui J. Kenji López-Alt.
Ingrediente
- fasole bob-gigant, fiartă
- 6 lg. ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 tulpină de țelină
- ½ lț. boia afumată
- 2 lg. pastă de roșii
- 2 lg. oțet sherry
- 1 leg. pătrunjel
Instrucțiuni
Ceapa și cățelul de usturoi se taie mărunt. Tulpina de țelină se taie rondele subțiri. Pătrunjelul se taie mărunt.
Într-o tigaie lată, în două linguri de ulei, se adaugă ceapa, usturoiul și pasta de roșii, și se călesc timp de 2 minute.
Se adaugă boiaua afumată și se rumenește timp de 30 secunde, după care se adaugă restul de ulei, împreună cu fasolea, țelina și 2 linguri de oțet sherry, și se gătesc 1-2 minute pînă se încălzesc ingredientele.
Se adaugă pătrunjelul mărunțit, se reglează de sare și piper, și se ia de pe foc.
Se servește cu pîine bună rumenită.
Variante
Se pot adăuga și ardei tăiați mărunt, chimion pudră.