Skip to content

Înapoi la Rețetar

Ciorbă de ciuperci Pleurotus

Ingrediente

Instrucțiuni

Ceapa și ardeiul gras se taie mărunt. Morcovul se rade prin ochiul mare al răzătoarei. Ciupercile se taie fîșii de mărimea unei îmbucături.

Într-o oală încăpătoare, se călește ceapa în ulei de măsline. Se adaugă ciupercile, care vor lăsa apă pe măsură ce se gătesc. După ce a scăzut apa, se adaugă morcovul, care se rumenește cîteva minute, apoi ardeiul gras.

Se stinge cu bulionul de legume sau, în locul său, cu apă. Se adaugă o crenguță de cimbru și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Pe parcurs se reglează de sare și piper.

Se adaugă cîțiva căței de usturoi dați prin presă. După preferință, se mai poate lăsa cîteva minute la fiert ca să se înmoaie gustul de usturoi crud.

Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se drege cu smîntînă, gălbenuș de ou. Se acrește, după gust, cu zeamă de lămîie sau oțet.

Ciorba se servește garnisită cu verdețuri tăiate mărunt, ardei copt sau murat în oțet, alături de ardei iute și pîine bună.

Variante

Pentru o variantă vegană, se poate drege cu smîntînă de nuci caju.