Skip to content

Înapoi la Rețetar

Tort cu morcovi pentru oameni

Un tort cu morcovi cu șase lumînări înfipte în el

Adaptat după această rețetă.

Ingrediente

Pentru blat:

Pentru cremă:

Iese un tort cu două blaturi, pentru 12 persoane.

Instrucțiuni

Pregătirea blaturilor

Cuptorul se preîncălzește la 180°C.

Nucile pecan se mărunțesc cu cuțitul, se pun la cuptor în tavă întinse pe hîrtie de copt și se lasă la rumenit cam 6 minute.

Ananasul se zdrobește în mojar sau într-un procesor de alimente, pînă ajunge la consistența unui puré. Morcovii se dau prin răzătoarea mică.

Se amestecă pînă se omogenizează zahărul brun, zahărul alb, zahărul vanilat, extractul de vanilie, uleiul, ouăle, ananasul.

Separat se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele.

Amestecul umed se încorporează treptat în amestecul uscat, folosind o spatulă, apoi se adaugă morcovii împreună cu 150g din nucile pecan rumenite.

O tavă de tort (⌀ 26cm) se tapetează ușor cu unt. Pe fund se așează un disc de mărime potrivită decupat din hîrtie de copt, se toarnă jumătate din amestec, și se coace la cuptor timp de 30-35 minute.

După ce s-a copt blatul, se scoate din tavă și se pune la răcit. A doua jumătate din amestec se pregătește la fel ca prima.

Cele două blaturi se lasă să se răcească complet înainte de a asambla tortul.

Pregătirea cremei

Se bat cu mixerul untul și crema de brînză timp de 2 minute. Se adaugă zahărul, extractul de vanilie și sarea, și se amestecă pînă se omogenizează complet.

Asamblarea tortului

Se pune un strat de cremă între cele două blaturi, apoi se acoperă în totalitate cu cremă. Se ține peste noapte în frigider, timp în care aromele se dezvoltă.

Înainte de servire, se ornează cu restul de nuci pecan.

Variante

Nucile pecan pot fi presărate cu zahăr înainte de a fi coapte, pentru a le face mai crocante.