Terci de ovăz
Ingrediente
- 1 banană, coaptă spre răscoaptă
- 100g ovăz, fulgi
- 250ml băutură de ovăz
- 250ml apă
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- pentru topping:
- banană, felii
- piersică, felii
- nuci pecan, mărunțite
- migdale, mărunțite
- cînepă, semințe decorticate
- chia, semințe
- scorțișoară, pudră
- miere
Instrucțiuni
Banana se strivește cu o furculiță, și se adaugă într-o oală împreună cu fulgii de ovăz, băutura de ovăz, apa, și sarea.
Păstaia de vanilie se despică pe lungime cu cuțitul. Conținutul păstăii se răzuiește cu cuțitul și se adaugă în amestec, apoi se adaugă și păstaia.
Amestecul se dă în clocot și se fierbe la foc mic timp de 4-5 minute, amestecînd din cînd în cînd ca să nu se prindă de fundul oalei.
Se transferă în boluri și se garnisește cu topping-uri, după gust.
Variante
Atunci cînd amestecul dă în clocot, se pot adăuga și 2 lg. cu vîrf de pudră de cacao.