Skip to content

Înapoi la Rețetar

Tahini cake

După o rețetă de Ottolenghi.

Ingrediente

Pentru blat:

Pentru cremă:

Instrucțiuni

Cuptorul se preîncălzește la 160°C.

Bananele se strivesc cu furculița. Susanul se rumenește în tigaie. Curmalele se taie mărunt.

Într-un bol se amestecă tahini, sucul de portocale, curmalele, bananele și susanul.

Într-un al doilea bol se bate cu mixerul untul cu zahăr pînă de vine pufos. Se adaugă pe rînd ouăle, amestecîndu-se în continuare.

Într-un al treilea bol se amestecă făina cu sarea și praful de copt.

Se înglobează amestecul uscat (bolul #3) în amestecul de unt (bolul #2). Peste ele se toarnă amestecul de tahini (bolul #1) și se omogenizează totul.

Se ia o formă de tort (24cm diametru), se pune pe fund o foaie de copt și apoi se închide forma. Pe margini se unge cu unt.

Se toarnă amestecul în formă și se coace la cuptor 30 minute. Se acoperă apoi cu o folie de aluminiu și se mai coace încă 25 minute.

Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească.

Pentru a prepara crema, se amestecă crema de brînză cu mascarpone, zahărul și tahini timp de 2 minute pînă cînd amestecul devine omogen și aerat.

Variante

Se pot pune banane caramelizate deasupra. Pentru a le prepara, se așează felii de banană pe o tavă, se presară cu zahăr, și se rumenesc la cuptor 2-3 minute pe modul grill, pînă se caramelizează.