Soda bread
Similar cu scones, adaptată după o rețetă de Sally McKenney.
Ingrediente
- 530g făină 000
- 400ml iaurt
- 70g unt
- 1 ou
- 1 lț. bicarbonat de sodiu
- 1 lț. sare
Instrucțiuni
Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
Untul, tăiat cuburi mici, trebuie să fie rece.
Într-un bol se bate iaurtul cu oul, folosind furculița sau telul.
Într-un alt bol se amestecă făina, bicarbonatul și sarea. Se încorporează cu mîinile untul.
Se toarnă amestecul umed deasupra, se omogenizează într-un aluat lipicios, și se adună în formă de bilă, fără să se frămînte.
Se presară făină pe masă, și se formează din aluat o bilă turtită. Se transferă pe o tavă de copt cu hîrtie, se cresează în cruce dintr-un capăt în altul și se pensulează cu iaurt pe deasupra.
Se pune la cuptor 45 minute.
Se servește cu unt și gem.