Înapoi la Rețetar

Salată de sfeclă cu hrean

Ingrediente

Instrucțiuni

Se preîncălzește cuptorul la 190°C.

Se aleg niște sfecle ferme, nu mai mari ca pumnul. Se spală de pămînt și se coc la cuptor pînă nu mai opun rezistență furculiței, circa 45 minute.

După ce s-a copt, sfecla se lasă la răcit.

Între timp, hreanul se curăță de coajă și se dă prin ochiul mic al răzătoarei. Se amestecă cu un căpăcel de oțet ca să nu se oxideze pînă se folosește în salată.

După ce s-a răcit suficient, sfecla se taie în cuburi, fîșii înguste, sau se dă prin ochiul mare al răzătoarei.

Peste sfeclă se adaugă hrean răzuit după preferință. Se reglează de oțet și sare.

Se transferă într-un borcan curat. Stă la frigider cam o săptămînă.

Observații

Forța pe care trebuie să o aplici cînd dai hreanul prin răzătoare cere multă atenție la degete.