Salată orientală
Ingrediente
- 1kg de cartofi
- 2 cepe medii
- 3 castraveți, cornișon
- 1 ardei, gras sau kapia
- 250g de roșii
- ceapă verde, cozi
- măsline
- ulei de măsline
- oțet 9°
- sare, piper
Instrucțiuni
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece sărată generos. Sunt fierți cînd nu opun rezistență furculiței, cam 15 minute după ce fierbe apa pentru cartofi de dimensiunea unui ou.
După ce au fiert, cartofii se decojesc și se taie în bucăți de mărimea unei îmbucături. Se amestecă cu cu ceapa și ardeiul tăiați fîșii, castraveții rondele subțiri, și măslinele. Se adaugă dressing făcut din oțet și ulei de măsline bun, și se reglează de sare și piper.
La final se adaugă roșiile tăiate de mărimea unei îmbucături, se garnisește cu cozi de ceapă verde, și se servește.
Variante
Se mai pot adăuga în salată ridichi tăiate rondele subțiri, sferturi de ou fiert tare.