Nigella Nutella
Un cheesecake după o rețetă de Nigella Lawson.
Ingrediente
- 250g biscuiți cu unt + biscuiți digestivi
- 75g unt
- 3 lg. cu vîrf Nutella, împărțite
- 150g alune de pădure, rumenite, împărțite
- 500g cremă de brînză (eg. Philadelphia)
- 50g zahăr pudră
Instrucțiuni
Untul se taie cuburi și se aduce la temperatura camerei. Alunele de pădure se mărunțesc cu cuțitul.
Într-un procesor de alimente se pun biscuiții, untul, o lingură de Nutella și 25g din alune și se blitz-uie pînă ajunge la o consistență nisipoasă.
O tavă de chec se tapetează cu hîrtie de copt. Se pune amestecul într-un strat de ~1cm, urcînd pe margini cît permite consistența, tasînd cu vîrful degetelor.
Se bate cu mixerul crema de brînză cu zahărul și cu cealaltă lingură de Nutella pînă se omogenizează. Se toarnă în tavă peste biscuiți.
Se pune tava la frigider peste noapte.
Restul de alune mărunțite se păstrează pentru ornat în momentul servirii, ca să rămînă crocante.