Skip to content

Înapoi la Rețetar

Ghiveci din patru ingrediente

O rețetă foarte gustoasă cînd legumele sunt în sezon (și nu prea, în rest).

Ingrediente

Pentru 2-3 porții.

Instrucțiuni

Ceapa și ardeii se taie fîșii, vînăta se curăță de coajă și se taie cuburi, iar roșiile se taie în cuburi mari.

Într-o oală se călește ceapa în ulei de măsline la foc mediu pentru cîteva minute, fără a-i permite să se ardă. Restul legumelor se vor adăuga treptat, astfel încît să gătească deodată.

Se adaugă vînăta, care se gătește pînă își schimbă culoarea și începe să se rumenească. Apoi se adaugă ardeiul, care se gătește pînă începe să se înmoaie. Se sărează parțial.

La final se adaugă roșiile care, pe măsură ce se gătesc, vor începe să lase lichid. Se dau cîteva clocote la foc mic și se ajustează de sare.

Se adaugă smîntîna, se stinge focul și, după ce s-a răcit suficient, se servește.