Cobbler de piersici
După rețeta Tastes Better from Scratch.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 120g făină
- 170ml lapte
- 50g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lț. praf copt
- 1 praf de sare
- 1 lț. scorțișoară
- 80g unt topit
Pentru umplutură:
- 3 piersici mari
- 80g zahăr
- 1 praf sare
Instrucțiuni
Cuptorul se preîncălzește la 180°C.
Piersicile se taie felii, se pun într-o tigaie cu zahărul și sarea, și se gătesc pînă cînd lasă zeama și se caramelizează puțin.
Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și scorțișoara. Apoi se adaugă laptele și se omogenizează.
Untul topit se pune în tava de copt, peste el se toarnă aluatul, și deasupra se pune umplutura de piersici.
Se coace la cuptor timp de circa 38 minute.
Se servește cu înghețată de vanilie.