Clătite de ovăz
Ingrediente
- 2 banane, coapte spre răscoapte
- 2 ouă
- 120ml băutură de ovăz
- 1 lț. extract de vanilie
- 160g fulgi de ovăz
- 2 lț. praf de copt
- ½ lț. scorțișoară, pudră
- ⅓ lț. nucșoară, pudră
- 1 praf de sare
- topping după gust (banane, căpșuni, zmeură, afine, nuci pecan, miere, sirop arțar)
Pentru 8 clătite.
Instrucțiuni
Se pun toate ingredientele la un loc și se mixează timp de 1 minut în blender, apoi se transferă într-un bol.
Se încălzește o tigaie unsă cu ulei de măsline.
Dintrun polonic din amestec se formează în tigaie un disc de ~12cm, care se coace pe o parte pînă apar bule la suprafață, după care se coace pe partea cealaltă.
Patru clătite se clădesc unele peste altele, cu cîte o felie subțire de unt între ele, și una în vîrf.
Se garnisesc cu felii de banană și de căpșuni, zmeură, afine, nuci pecan, miere sau sirop de arțar, și se servesc.