Înapoi la Rețetar

(To do) Chana bhaji

Chana Bhaji este un curry de năut. Rețetă adaptată după Khin's Kitchen (video).

Ingrediente

Instrucțiuni

Conopida se spală și se taie în bucăți de mărimea unei îmbucături.

Se pune pe foc o oală cu apă rece sărată generos, în care s-a adăugat o lingură de turmeric. Cînd fierbe apa, se fierbe conopida timp de 4 minute, apoi se transferă într-un bol.

Vinetele, păstrate în coaja lor, se taie în rondele de 5mm grosime. Dacă se folosește o vînătă normală, se taie în jumătăți pe lungime, și apoi rondele de 5mm grosime.

Usturoiul se dă prin presă, și se amestecă într-o pastă cu ghimbirul curățat de coajă și dat prin răzătoare.

Vinetele se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei de rapiță, apoi se transferă într-un bol.

În aceeași tigaie, se pune ulei de rapiță. Cînd s-a încins, se pun semințele de chimion și de muștar, ardeiul iute și frunzele de dafin și se gătesc timp de 1 minut.

Se călește ceapa, apoi se adaugă pasta de usturoi cu ghimbir, și se gătește 2 minute.

Se adaugă roșiile și mixul de condimente.

Se adaugă vinetele rumenite, năutul, și conopida. Lichidul de pe năut poate fi folosit pentru lungirea sosului.

Se servește alături de quinoa, orez, sau grîne gătite.

Variante