Skip to content

Înapoi la Rețetar

Bok choy cu tofu la tigaie, în două feluri

Ingrediente

Pentru sos:

Instrucțiuni

Bok choy-ul se desprinde în tulpini individuale, se taie separat părțile verzi de părțile albe, toate în bucăți de mărime potrivită.

Ceapa verde se taie mărunt, păstrîndu-se separat părțile albe de părțile verzi.

Păstăile de soia se aduc la temperatura camerei și se scot boabele.

Morcovul se taie fîșii cu peeler-ul. Ardeiul se taie fîșii subțiri.

Tofu se stoarce, se taie cuburi și se prăfuiește cu amidon. Se rumenește într-o tigaie unsă cu ulei de rapiță și se transferă într-un bol.

Se mai pune ulei în tigaie și se rumenesc legumele: începem cu părțile albe de la ceapă, urmate de bucățile albe ale verzei, edamame, morcov și ardei.

Sosul. Cît timp se înmoaie legumele, pregătim sosul. Se amestecă sosul de soia, restul de amidon, mierea, sosul de stridii, oțetul de orez, uleiul de susan, ghimbirul răzuit, usturoiul pisat, și fulgi de chili.

După ce s-au înmuiat legumele, adăugăm părțile verzi de la varză și de la ceapă, urmate de sosul preparat mai sus.

Gătim legumele în continuare pînă cînd se reduce sosul la consistența potrivită.

În două feluri. Se presară cu susan alb și se servește cu tăiței de orez, sau peste orez fiert cu un ou fiert moale deasupra.